top of page

Vakantieopvang

Vanaf 1 september is er sprake van housesitting (zie over tante Monique)

Vakantieopvang betekent dat uw hond bij ons blijft slapen.  Dat kan voor een lange of korte tijd zijn.  

Als de hond voor de eerste keer hier komt logeren, wordt er eerst kennis gemaakt.  Dit wil zeggen : de baasjes komen een keer hier op bezoek samen met de hond en dan zien we hoe het beestje reageert op mij en de omgeving.  

Als hij/zij nog nooit ergens anders gelogeerd heeft en last heeft van verlatingsangst, kan het nuttig zijn meerdere keren langs te komen zodat ik een beetje deel begin uit te maken van de roedel/familie.  Meestal is dit niet nodig.  Ik hou erg veel van alle diertjes en over het algemeen houden ze ook snel van mij.

Hier gelden dezelfde regels als thuis zodat ze achteraf niet opnieuw opgevoed moeten worden.  Die regels worden dan ook besproken en op papier gezet.  

Ik vraag ook om zo veel mogelijk hun eigen speeltjes, mandje, wat dan ook mee te brengen. Ook de voeding en eventuele snoepjes dienen meegebracht te worden.  Alles kan ook besproken worden indien er verse extra's gewenst zijn.   

Ik aanvaard slechts één hond per oppas, op die manier kunnen ook de niet erg sociale diertjes bij ons terecht.  Uiteraard mogen alle honden uit hetzelfde gezin samen komen.  Er wordt 5 euro extra gerekend per extra hond.

In principe gaan ze even vaak wandelen zoals ze thuis gewend zijn.  Bij droog weer kunnen ze ook in de tuin. Er wordt veel met hen gespeeld, geknuffeld, enz... alles naargelang de behoefte van de hond.  

Indien de baasjes hiermee akkoord gaan, maken we ook al eens een uitstap (dagje zee, dagje bos,...) steeds rekening houdend met de hond natuurlijk.  Ze mogen zelfs mee op familiebezoek.

Het is in de eerste plaats de bedoeling dat u ontspannen uit vakantie komt en een blije, ontspannen hond terug krijgt.  

Er wordt ook regelmatig een berichtje gestuurd, al dan niet met foto's.

bottom of page